Manter potvrdio odlazak

Izvor: B92, Beta, 04.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manter potvrdio odlazak

Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter potvrdio je za list "Danas" da napušta Srbiju pre isteka mandata.

"Tačno je da ću napustiti Beograd za oko mesec dana. Moj prijatelj Kristofer Hil je ambasador u Bagdadu i ja sam prihvatio da se priključim njegovom timu kao savetnik za političko-vojna pitanja", rekao je Manter. On je rekao da je njegov mandat trebalo da traje do leta 2010. godine.

"Žao mi je što napuštam Srbiju, jer su prema meni tokom boravka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovde pokazivali veliko poštovanje i ljubaznost", rekao je Manter.

"Veliki sam optimista kad se radi o budućnosti Srbije i izgledima za srpsko-američko partnerstvo. Uprkos našem neslaganju oko statusa Kosova, verujem da su bilateralni odnosi vrlo srdačni i da se kreću u pravom pracu", rekao je američki ambasador.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.