Manifestacija za obolele od celijakije na Keju

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija za obolele od celijakije na Keju

Udruženje Srbije za celijakiju i kompanija “Centroproizvod” u nedelju od 11 do 14 sati na Zemunskom keju, preko puta hotela Venecija, organizovaće manifestaciju povodom obeležavanja Svetskog dana obolelih od celijakije.

Osobe sa intolerancijom na gluten moći će da se konsultuju sa lekarima, dijetetičarima i ostalim stručnjacima o tome kako najlakše da se suoče sa ovim oboljenjem, kao i da se upoznaju sa proizvodima kompanije "Centroproizvod” koji su namenjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osobama sa intolerancijom na gluten.

- Kompanija Centroproizvod uložila je značajna sredstva u proizvodnju

Celijakija

Celijakija ili glutenska enteropatija je doživotno, autoimuno i sistemsko oboljenje čiji je uzrok unošenje glutena, odnosno belančevina pšenice, ječma, raži i zobi u organizam. Posledice su teška oštećenja ne samo probavnih, već i drugih organa i ukoliko se ovo oboljenje na vreme ne prepozna, ugrožava se i život obolelog. Procenjuje se da u Srbiji ima oko 70.000 ljudi obolelih od celijakije.

bezglutenskih namirnica, kako bi omogućili osobama sa intolerancijom na gluten da lakše i brže nabavljaju namirnice koje su im neophodne, što će im u velikoj meri olakšati život.

Potrošači mogu da budu sigurni da je proizvodnja ovih namirnica u kompaniji Centroproizvod strogo kontrolisana i tehnološki potpuno odvojena kao zasebna proizvodnja - kaže Nemanja Popov, generalni direktor kompanije Centroproizvod.

Kompanija "Centroproizvod" u okviru svog širokog asortimana nudi 11 proizvoda bez glutenа, koje preporučuje Udruženje Srbije za celijakiju. C Bujoni sa tri ukusa (Povrtna, Goveđa i Kokošja kocka), C Senf sa tri ukusa (Delikates, Pikant i Senf sa renom) Cipiripi krem i tabla i C Kečap sa tri ukusa (Pica, Blagi i Hot kečap) predstavljaju dijetetske namirnice koje su posebno prerađene i pripremljene da zadovolje specifične potrebe osoba sa intolerancijom na gluten.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.