Malovićeva za dogovor sa Hrvatskom

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva za dogovor sa Hrvatskom

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da izjave šefice diplomatije Hrvatske Vesne Pusić doživljava kao "pruženu ruku pomirenja", kao "izuzetan gest i jasnu poruku" da Srbija i Hrvatska otvorena pitanja moraju rešiti dogovorom.

Malovićeva je u intervjuu za izdanje lista "Danas" od ponedeljka to rekla povodom izjave hrvatske ministarke spoljnih poslova o mogućnosti povlačenja tužbe za genocid.

"To je jasna poruka da se otvorena pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rešavaju dogovorom", rekla je Malovićeva i istakla da će Srbija imati konstruktivan stav u rešavanju problema sa Hrvatskom.

Važno je postići dogovor u interesu građana Srbije i Hrvatske, i da bi u tom slučaju povlačenje tužbi za genocid samo po sebi bilo realno, rekla je Snežana Malovićeva.

Varadi: Ističe vreme za vansudsko poravnanje s Hrvatskom

Pusić: Ispitati sporne zakone Srbije i Hrvatske

'Bolje nova Jugoslavija nego podstanarstvo u EU'

"Slažem se sa njom (Vesnom Pusić) da određene uslove sa obe strane treba ispuniti, kao i da su razgovori najbolji način", kazala je Malovićeva.

Dodala je da proces pomirenja ne može biti zaokružen dok ne budu rešena sporna pitanja nestalih i izbeglih lica, ratnih zločina, opljačkane imovine i stanarskih prava.

Na pitanje o tome da li bi Srbija povukla tužbu, ako bi to uradila Hrvatska, ministarka pravde je odgovorila da "nije važno ko će povući tužbu prvi", već da je to "tehničko pitanje koje nastupa onda kada se rešenje već nađe".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.