Malović ne odustaje od Zakona o sudijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović ne odustaje od Zakona o sudijama

BEOGRAD -

Ministarka pravde Snežana Malović odbacila je danas primedbe Društva sudija Srbije i Udruženja tužilaca, koji tvrde da se izmenama Zakona o sudijama oduzima nadležnost Ustavnom sudu da odlučuje o žalbama sudija i tužilaca koji su ostali bez posla.

Malovićeva je, novinarima u republičkom parlamentu, rekla da taj zakonski predlog neće biti povučen iz skupštinske procedure, a što je zahtev ta dva udruženja, i objasnila da se tim rešenjem ne isključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravo podnošenja žalbi Ustavnom sudu.

"Jeste da će sada žalbe biti prenete na Visoki savet sudstva (VSS) i da će o njima odlučivati to telo. Ubuduće će za postupak razrešenja postojati mogućnost prigovora, ali to ne isključuje mogućnost da se ponovo ulaže žalba Ustavnom sudu, to je Ustav i primena Ustava", rekla je Malovićeva.

Ministarka je kazala da će se kroz postupke pred VSS i Državnim većem tužilaca videti na koji način su se odluke o ponovnom izboru donosile, koji su kriterijumi primenjivani i da li je bilo osnova za njihovo donošenje ili ne.

"Potpuno sam sigurna da će se videti da je osnove bilo", istakla je Malovićeva i dodala da će se usvajanjem predloženih izmena šest pravosudnih zakona otkloniti sve sumnje u postupak opšteg izbora, što je njihov i osnovni cilj.

Ona je dodala da su predloženi zakoni u skladu sa mišljenjima Evropske komisije i Venecijanske komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka: Mogućnost žalbe ostaje

Izvor: B92, 27.Dec.2010

Beograd -- Rešenje da ubuduće o prigovorima razrešenih sudija odlučuje Visoki savet sudstva ne isključuje mogućnost podnošenja žalbi Ustavnom sudu, kaže ministarka pravde... "Ubuduće će za postupak razrešenja postojati mogućnost prigovora", rekla je ministarka Snežana Malović..."Tačno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.