Malo ljubavi i pažnje iz Ciriha

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo ljubavi i pažnje iz Ciriha

Drugog novembra ove godine dve naše humane čitateljke iz Švajcarske zajednički su obradovale stanare jedinog beogradskog Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

One se zovu: Saveta Mitrović, rodom iz Čačka, i Anica Ivanović, rodom iz Đakova, a kvalitetna garderoba koju su uputile iz Ciriha predata je posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti" osoblju Prihvatilišta što predano brine o desetinama ljudi u nevolji. U ime "Vesti", zahvaljujemo se našim darodavkama kojima ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije ni prvi, a sigurno ni poslednji poklon paket kojim iskazuju svoju pažnju i ljubav i prema osobama "koje niko neće".

Vrata ovog doma u Kumodraškoj ulici 226 otvorena su 24 sata i sa njih nije vraćeno nijedno bolesno, gladno, promrzlo, ili pak napušteno lice.

"Bez obzira na uzrast, mi se brinemo i za one sa 18 i za one preko 60 godina, mnogi od njih su mesecima bili neokupani, pronađeni u podrumima, šahtovima kanalizacija, kontejnerima za smeće, pijačnim tezgama, napuštenim automobilima... bez ličnih dokumenata, bez sredstava za život, bez svojih najbližih... Hvala svima koji saosećaju sa našim štićenicima, naša ustanova pruža ovim licima stručnu pomoć, smeštaj, ishranu, higijenske i zdravstvene usluge a pokušava da trajno reši njihov status i otkloni uzroke koji su uticali na to da dođu u ovakva delikatna stanja", kažu iz uprave Prihvatilišta, mesta gde se ništa ne baca, gde je svaka pomoć dobrodošla.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.