Mališan rođen sa 25 prstiju

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališan rođen sa 25 prstiju

Arpan Saksin (4) iz Indije, boluje od dva retka genetska poremećaja. Polidaktil je poremećaj koji uzrokuje da se razvija više prstiju na ekstremitetima a Sindaktili prouzrokuje da se prsti na rukama i nogama lepe jedni za druge. Zbog ovih poremećaja rođen je sa 25 prstiju. Sa 13 prstiju na rukama i 12 prstiju na stopalima ovaj mališan se jedino žali što ne može puno da hoda jer nema adekvatnu obuću, pišu britanski mediji.

Arpan koji ima 13 prstiju na rukama i 12 na nogama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uživa u popularnosti i činjenici da je njegovo rodno mesto oblepljeno plakatima sa njegovim likom.

“Volim kada ljudi dođu da me fotografišu. Jedino što ne volim jeste šetnja, ne mogu puno da hodam jer nemam odgovarajuće cipele”, kaže ovaj mališan.

Dečakov otac Anil (35) kaže da je Arpan rođen sa 26 prstiju. “Bili smo jako iznenađeni kada smo to videli, nikad nismo čuli da se neko rodio sa toliko prstiju”, kaže Anil.

Dečak je sa dve godine izgubio jedan prst kada se povredio.

“Igrao se napolju i povredio je prst koji je kasnije samo otpao”, kaže njegov otac.

Arpanova majka kaže da ne želi da mališana operišu. “San je svakog roditelja da ga znaju po deci. Arpan je poznat u Bopalu, našem rodnom mestu, i ne znam kako bi operacija uticala na njega u ovom uzrastu”, kaže majka.

Ipak, mali Arpan nije usamljen. Njegov zemljak Akšat Saksena svetski je rekorder jer je rođen sa 34 prsta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

TUŽAN: Traži cipele jer ima 12 prstiju

Izvor: Kurir, 31.Okt.2012, 14:48

Arpan Saksena (4) iz Indije rodio se s retkim genetskim poremećajem zbog kojeg ima ukupno 25 prstiju na rukama i nogama..Dečak sa 25 prstiju!..Arpan Saksena (4) iz Indije rodio se s retkim genetskim poremećajem zbog kojeg ima ukupno 25 prstiju na rukama i nogama. Zbog poremećaja su dečaku su spojeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.