Malinari: Dogovoreno da se cena vrati na 125

Izvor: Press, 19.Jun.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari: Dogovoreno da se cena vrati na 125

Iz Asocijacije malinara Srbije posle sastanka sa resornim ministarstvom kažu da je dogovoren dalji otkup malina i cena od 125 dinara
Foto:Thinkstock
Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je na sastanku predstavnika tog udruženja sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovoreno da se odmah nastavi otkup maline i da otkupljivači vrate cenu sa 50 i 80 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << po kilogramu na 125 dinara.
Sastanak u Beogradu je juče hitno dogovoren posle najave proizvođača malina da će započeti proteste vožnjom automobilima širom Srbije zbog zaustavljenog otkupa tog voća na jugu Srbije i niskih otkupnih cena koje su sa 125 dinara pre mesec dana smanjene na 50 i 80 dinara po kilogramu. 

"Dovogovorili smo da se hladnjače na jugu Srbije isprazne i malina prebaci u hladnjače u Šapcu i Somboru kako bi se oslobodili kapaciteti i nastavio otkup", rekao je Radović agenciji Beta posle sastanka na kojem je bio i ministar tgovine Rasim Ljajić. 

Treći zahtev Asocijacije malinara je, prema njegovim rečima, "da otkupljivači poštuju ugovor o otkupu i da, kada ga potpišu ne mogu jednostrano prekinuti otkup". 

On je rekao da su malinari od predstavnka Vlade tražili i da se ne dozvoli prevelik uvoz maline u Srbiju. 

Radović je rekao da je traženo i da se ispita "ko je smišljeno zaustavio otkup malina" sa obrazloženjem da su hladnjače pune. 

"Oko 75 odsto kapaciteta hladnjača je prazno i to nije razlog za obustavljenje otkupa",rekao je Radović. 

Novi sastanak na kome će se razgovarati o realizaciji zahteva malinara zakazan je u Ministarstvu poljoprivrede za četvrtak, 21. juna.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.