Mali: Zašto bi gradska vlast rušila u Savamali?

Izvor: Mondo, 17.Sep.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Zašto bi gradska vlast rušila u Savamali?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tvrdi da niko iz gradske vlasti nije povezan sa rušenjem u Savamali, jer za to nema razloga.

Foto: promo/beoinfo

Zašto bi bilo ko iz grada rušio u Hercegovačkoj ulici, upitao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali za emisiju "Insajder bez ograničenja", dodajući da njega optužuju, "da smo mi kao Grad to uradili, ja kažem da nije bilo razloga".

Na opasku novinara da je premijer Aleksandar Vučić rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odgovorni najviši predstavnici gradske vlasti, Mali je odgovorio: "Nije premijer tako rekao.. rekao je sačekajmo da vidimo šta će da kaže Tužilaštvo i policija".

 "Ljudi vide promene i to je važno", smatra Mali i ističe da projekat Beograd na vodi u stvari projekat promene.

Povodom najave da je investicija vredna 3,5 milijardi dolara, a da se u ugovoru navodi da investitor ulaže ukupno 300 miliona evra, Mali je objasnio da će se graditi po fazama, i da se to odnosi samo na prvu fazu.

"Meni je važno da i građani i vi razumete ovo. Ukupna investicija je 3,5 milijarde dolara. Toliko novca, gotovine vam je neophodno da napravite skoro dva miliona kvadrata koliko će se graditi na Beogradu na vodi", rekao je gradonačelnik Beograda napominjući da će se graditi po fazama.

On, takođe, tvrdi da arapski investitor nije oslobođen plaćanja naknada.

"To je urbana legenda o kojoj slušam već godinama. Beograd na vodi, odnosno arapski investitor plaća sve naknade", rekao je Mali za emisiju "Insajder bez ograničenja" koja će biti emitovana sledeće nedelje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.