Mali: Za 150 najboljih studenata po 88.000 dinara

Izvor: Mondo, 14.Jan.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Za 150 najboljih studenata po 88.000 dinara

Najbolji studenti Univerziteta u Beogradu, njih 150, dobiće od Grada stipendiju od po 88.000 dinara, a konkurs će biti raspisan sutra.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako je precizirala Gradska uprava, stipendija će se isplaćivati četiri meseca, a njen neto iznos za studente visokoškolskih ustanova je 22.000 dinara mesećno po korisniku stipendije.

Studentima prirodno-matematičkog usmerenja biće dodeljene 74 stipendije, društveno-humanističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nauka 48 stipendija, a 28 stipendija studentima umetničkog usmerenja.

U ovoj godini biće dodeljeno 150 stipendija studentima Beogradskog univerziteta, a konkurs će biti objavljen na sajtu grada Beograda www.beograd.rs.

"Drago mi je što, nakon što smo povećali iznos jednokratne pomoći za nezaposlene porodilje, možemo na ovaj način da pomognemo i studentima. Kao što smo i obećali, svaki put kad se otvori prostor u budžetu, mi ćemo ta novčana sredstva da usmerimo na one kojima je to najpotrebije", poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je dodao da će se na navedeni način stipendirati 150 najboljih studenata Univerziteta u Beogradu sa po 22.000 dinara mesečno.

"Želimo da se odgovorno ponašamo sa novcem naših sugrađana i zato vrlo pažljivo raspolažemo sredstvima u budžetu. U tom smislu mislim da je ovo važna odluka jer na ovaj način stimulišemo studente da ostanu u zemlji i da shvate da se svaki rad isplati", rekao je Mali.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.