Mali: Usklađivanje visine plata u pojedinim preduzećima

Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Usklađivanje visine plata u pojedinim preduzećima

Naš interes i cilj je isti a to je da Grad i njegova preduzeća bolje funkcionišu i da kvalitet usluge Beograđanima bude što bolji, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali, prilikom potpisivanja pojedinačnih kolektivnih ugovora sa 20 reprezentativnih sindikata javnih i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad.

On je istakao da će se proces dogovaranja i saradnje sa sindikatima nastaviti, kao i da će se formirati komisija koja će pratiti sprovođenje dogovorenog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
– Komisija će u narednom periodu raditi na usklađivanju visina plata u pojedinim preduzećima, s obzirom na to da smo utvrdili da za iste kvalifikacije i pozicije u velikom broju preduzeća postoje različita primanja. Trudićemo se da tu nelogičnost i nepravilnost ispravimo - naveo je Mali i naglasio da će naredni potez biti izgrada nove sistematizacije u javnim i javnim komunalnim preduzećima, kako bi ona što bolje funkcionisala.

On je podsetio da je u decembru potpisan Poseban kolektivni ugovor između reprezentativnih sindikata i predstavnika Grada.

– Po prvi put sva javna i javna komunalna preduzeća imaju potpisane kolektivne sporazume, a sa druge strane dobar primer socijalnog dijaloga koji smo uspeli da izgradimo sa sindikatima. Zahvalio bih svima koji su učestvovali u izradi ovih dokumenata i koji su na pravi način štitili interese radnika i trenutne situacije sa kojom se Beograd suočava – rekao je gradonačelnik.

Aleksandar Radojević, predsednik Samostalnog sindikata komunalaca Beograda, govoreći u ime reprezentativnih sindikata istakao je da zaključivanje velikog broja kolektivnih ugovora nije bio lak posao.

– Ovaj posao počeli smo 8. septembra prošle godine i sada smo svi zajedno ovde. Kolektivni ugovor nije sam po sebi naš cilj, već pre svega socijalni dijalog koji je ostvaren između predstavnika zaposlenih, menadžmenta i osnivača – kazao je Radojević.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.