Mali: Potrebna bolja komunikacija institucija

Izvor: RTS, 12.Jun.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Potrebna bolja komunikacija institucija

Nova gradska vlast potpuno menja način na koji gradska uprava i institucije funkcionišu, kako bi svi bili u potpunosti na raspolaganju građanima, poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je danas obišao Službu za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima "Beokom servis", prenosi Tanjug.

Mali je rekao da će se gradska vlast potruditi da svako u gradskim institucijama dobije ono što mu treba za rad, ali da istovremeno mora da se uvede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << red i rad u gradske institucije.

Naveo je primer da je zbog toga u Upravi grada Beograda proradio softver za čitanje kartica o dolasku zaposlenih na posao i da svako kašnjenje mora biti opravdano od nadležnog rukovodioca.

Mali je poručio da sve gradske institucije moraju bolje međusobno da komuniciraju da bi grad bolje funkcionisao, a Beograđani dobili bolje uslove za život.

Kada je reč o "Beokom servisu", gradonačelnik je napomenuo da su u zgradi u Tiršovoj 1 smeštene četiri institucije važne za funkcionisanje grada i poručio da svako ko ima neki problem sa funkcionisanjem komunalnih preduzeća može da se obrati "Beokomu" koji će koktaktirati ta komunalna preduzeća, a ekipe će izaći na teren i rešiti problem.

"Ceo sistem je uvezan i građani mogu da očekuju brzu uslugu, ako imaju nekih problema," poručio je Mali.

Napomenuo je da je u Tiršovoj 1 smešteno i Gradsko javno pravobranilaštvo u kome se vode svi sporovi koje grad ima, a u toj zgradi je i Kancelarija za zaštitu prava pacijenata, koja je od januara do juna imala 175 rešenja i više od 10.000 zahteva i sugestija građana.

U toj zgradi je, kako je rekao, i Zavod za informatiku i statistiku grada Beograda koja je čvorište svih informacionih sistema grada i bavi se gradskom statistikom, na osnovu koje se donose važne odluke.

Mali je podsetio da je pre mesec i po dana počeo da obilazi ustanova koje su u nadležnosti grada da bi pružio podršku njihovom radu i da bi se poboljšao život građana Beograda i naajavio i obilazak svih 17 gradskih gradskih opština.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Sve za građane

Izvor: B92, 12.Jun.2014

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, tokom obilaska "Beokom servisa", poručio da nova vlast menja način funkcionisanja kako bi bila na raspolaganju građanima...Mali je rekao da će se gradska vlast potruditi da svako u gradskim institucijama dobije ono što mu treba za rad, ali da istovremeno...

Nastavak na B92...

Gradske institucije na raspolaganju građanima

Izvor: Akter, 12.Jun.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da nova gradska vlast potpuno menja način na koji gradska uprava i institucije funkcionišu, kako bi svi bili u potpunosti na raspolaganju građanima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.