Mali: Djilas ništa ne razume o ekonomiji

Izvor: Beta, 20.Nov.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Djilas ništa ne razume o ekonomiji

U skupštinskoj raspravi o budžetu , Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na pismo koje je, kako je rekao dobio od lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa u kojem kritikuje politiku Vlade Srbije.Mali je ponovio da su "Djilasove firme dok je bio u vlasti, zaradile 619 miliona evra, a samo dobit bila je 105 miliona evra. Ostavio je u Beogradu dugove od 1,2 milijarde evra, a zadužio je i sopstvenu stranku."Uz ocenu da Djilas ništa ne razume kad je ekonomija u pitanju kad kaže da Mali falsifikuje javne podatke, i da se država dodatno zadužuje, ministar je rekao da je reč o obveznicama koje se reemituju kako bi se vratili stari dugovi."Vaša kamata na dugove bila je 7,25 odsto, a naša je 1,6 kamata, pa smo samo tako uštedeli 4,4 milijarde dinara", rekao je mali.On je dodao da je javni dug 2008 godine porastao sa 8,7 milijardi na 17,7 milijardi dinara, a na kraju 2018. godine javni dug je 23 milijarde.To ipak, kako je objasnio nije povećanje zaduženosti jer je smanjeno učešće javnog duga u BDP-u smanjeno na 51,3 odsto.Kada je reč o novim planiranim zajmovima od 8,6 milijardi evra koje je Djilas pomenuo u pismu, Mali je rekao ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Siniša Mali odgovorio na Đilasovo pismo i objasnio otkud novo ZADUŽENJE od milijardu evra

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je, odgovarajući na pismo koje mu je uputio Dragan Đilas, da predsednik Stranke slobode i pravde iznosi neistine o javnom dugu i ekonomiji Srbije, ocenivši da se on ne razume u javne finansije i da je, kako je rekao, neznalica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.