Malezija erlajns se povlači sa berze

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezija erlajns se povlači sa berze

Akcionari Malezija erlajnza nameravaju da u bliskoj budućnosti prekinu trgovanje hartijama od vrednosti kompanije na glavnim berzama.

To će biti prvi korak za oporavak ozbiljno uzdrmanog položaja kompanije nakon dve nedavne avionske katastrofe.

Prema podacima izvora, koje navodi list "New Straights Times" odluka o sudbini nacionalnog avioprevoznika Malezije će verovatno biti objavljena sledeće nedelje, posle pregovora akcionara i vlade, kojoj pripada takozvana zlatna akcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Stručnjaci veruju da će odluka o skidanju sa berze otvoriti dodatne mogućnosti za privatizaciju kompanije, kao i da će sprečiti bankrot Malezija erlajnza.

Rukovodstvo nacionalnog avioprevoznika je krajem juna, pre katastrofe u Ukrajini, najavilo da samo kardinalne promene u poslovnoj strukturi mogu da spasu kompaniju koja pravi gubitke već nekoliko godina uzastopce. Prošle godine gubici su dostiglo 1,1 milijardu ringita (365 miliona dolara), dok su 2012. bili 432 miliona ringita (135 miliona dolara).

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.