Malala dobila nagradu Ana Politkovska

Izvor: Blic, 05.Okt.2013, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malala dobila nagradu "Ana Politkovska"

Međunarodna organizacija za pomoć ženama koje se bore za ljudska prava u zonama konflikta "RaW in WAR" (Reach All Women in War), dodelila je 16-godišnjoj Pakistanki Malali Jusafzaj ovogodišnju nagradu koja nosi ime ubijene ruske novinarke Ane Politkovske, javio je AP.

Malala je izabrana zbog "hrabrosti da govori kada se niko ne usudjuje, snage da bude glas mnogih žena i devojaka čiji se glasovi ne mogu čuti i za posvećenu veru u promovisanje obrazovanja devojaka", saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ta organizacija u obrazloženju.

Na Malalu, koja se bori za pravo žena na obrazovanje, u oktobru prošle godine pucano je dok je putovala u školu na severozapadu Pakistana, podseća američka novinska agencija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nagradu "Politkovske" dobila 16-godišnja Pakistanka

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2013

05.10.2013. -..Pakistanka Malala Jusufzaj - aktivistkinja za ljudska prava, koja je bila ranjena od strane boraca pokreta "Taliban", dobila je nagradu Ane Politkovske, koja se dodeljuje ženama koje rade u ratnim područjima. Ceremonija je održana u Londonu ...Jusufzaj je na svom internet-blogu kritikovala...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.