Mala Ljubica dobila novo srce

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Ljubica dobila novo srce

Dvogodišnjoj Ljubici Adamić urađena transplantacija srca u bečkoj AKH klinici. Novac za lečenje prikupili su građani Srbije i dijaspore.

Dvogodišnja Ljubica Adamić dobila je srce. Transplantacija je urađena u bečkoj AKH klinici. Novac za lečenje prikupili su građani Srbije i dijaspore.

Porodica Adamić je na ovaj dan čekala dve godine.

"Mi smo sada jedna najsrećnija porodica, mislim i da je Srbija srećna sa ovim našim slučajem", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ljubičin otac Šime Adamič.

Kaže da je Ljubica 30. jula dobila novo srce, novi život i da je sada drugo dete.

"Mi smo presrećni sa njom, srce radi, i nadamo se ako bude sve u redu da će za nedelju dana Ljubica da ustaje i kreće se", kaže njen otac.

Ljubica je operisana u AKH bolnici u Beču, gde je mesecima ležala prikačena na mehaničko srce i čekala da se pojavi odgovarajući organ.

Ljubica je sa tri meseca doživela infarkt. Ima dva brata, dve sestre.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mala Ljubica dobila novo srce

Izvor: Mondo, 01.Avg.2013

Dvogodišnjoj Ljubici Adamić urađena transplantacija srca u bečkoj AKH klinici. Novac za lečenje prikupili su građani..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.