Makron želi da imenuje ženu za premijera

Izvor: B92, 25.Apr.2022, 23:25

Makron želi da imenuje ženu za premijera

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron želeo bi da imenuje ženu za premijera, izjavio je državni sekretar za evropska pitanja Kleman Bon.

Aktuelni premijer Francuske Žan Kastek preuzeo je dužnost 2020. godine nakon ostavke svog prethodnika Eduara Filipa i njegovog kabineta uoči rekonstrukcije vlade.

"Emanuel Makron bi sigurno želeo da imenuje ženu u Matignon (rezidenciju francuskog premijera). Ali ne bi trebalo da svedemo celu političku situaciju na kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za premijera", rekao je Beaune francuskoj televiziji BFMTV. Među kandidatima koji se razmatraju za tu funkciju je i ministarka rada Elizabet Born, navodi se u izveštaju.

Drugi krug izbora predsednika Francuske održan je prošle nedelje. Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je Makrona kao pobednika sa 58,54 odsto glasova, protiv 41,46 odsto njegove desničarske rivalke Marin le Pen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.