Makron za manje oslanjanje na SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron za manje oslanjanje na SAD

Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je danas da Evropa, što se tiče bezbednosti, ne bi trebalo da se u tako velikoj meri oslanja na Sjedinjene Američke Države.

Evropa se ne može oslanjati samo na SAD zbog svoje bezbednosti. Na nama je da prihvatimo odgovornost i garantujemo sopstvenu bezbednost, a time i evropski suverenitet, rekao je Makron na sastanku sa francuskim ambasadorima, javlja AP.

Makron je izjavio da bi razgovori o odbrambenoj saradnji trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da budu prošireni na sve evropske države, uključujući Rusiju, pod uslovom da se sa Moskvom ostvari napredak u vezi sukoba u istočnoj Ukrajini između ukrajinske vlade i pobunjenika koji uživaju podršku Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.