Makron u Srbiji 1. decembra?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron u Srbiji 1. decembra?

Francuski predsednik Emanuel Makron najverovatnije će doći u posetu Srbiji 1. decembra. Makron je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je boravio u poseti Francuskoj, rekao da je prihvatio poziv da dođe u Srbiju.

- Predsednik Vučić me je pozvao i ja sam potvrdio moj dolazak u Srbiju tokom ove godine - rekao je Makron, a zatim se obratio Vučiću rečima:

"Sigurno ću sa zadovoljstvom odgovoriti na Vaš poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da dođem u Srbiju. Želim da ispunim obećanje koje sam dao i odgovorim pozitivno na Vaš poziv".

Francuski predsednik je tom prilikom i pozvao srpskog kolegu Aleksandra Vučića da 11. novembra bude na paradi povodom obeležavanja 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, pišu Novosti.

Vučić je kazao da je "mučio Makrona" da dobije obećanje da će doći u Srbiju, a ne samo da on dolazi u Pariz.

- Ja sam danas uspeo, mučio sam, mučio predsednika Makrona da mi obeća da će da dođe u Srbiju, a ne samo ja ponovo u Pariz i na kraju sam uspeo. I rekao sam da ću to da kažem srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga - rekao je Vučić i obratio se Makronu recima:

"Mi vas očekujemo punog srca i da to bude što pre", rekao je Vucić. "I ja sam to potvrdio", rekao je Makron i zahvalio.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.