Makron odložio posetu Beogradu

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron odložio posetu Beogradu

Predsednik Emanuel Makron zamolio je da, zbog situacije u Francuskoj, njegova poseta Beogradu bude odložena, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednici Aleksandar Vučić i Emanuel Makron razgovarali su telefonom tokom popodneva.

"Spremali smo se za njegovu posetu, želeli da pokažemo naše gostoprimstvo. Nažalost, zbog unutrašnje situacije u Francuskoj, Makron je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zamolio da za nekoliko nedelja odložimo posetu Srbiji", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.
Vučić je, kako kaže, Makronu rekao da se nada da će se situacija smiriti jer zna "koliko je teško sprovoditi odgovorne reforme".
"Razgovarali smo i o daljem unapređenju odnosa Srbije i Francuske i uvereni smo da kroz razvoj ekonomskih odnosa možemo suštinski da ispunimo strateško partnerstvo", naglasio je Vučić.
Poseta francuskog predsednika bila je zvanično najavljena jutros na sajtu Jelisejske palate u sklopu njegove ovonedeljne agende.
Francuski premijer Eduar Filip je zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza otkazao u međuvremenu posetu Poljskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Makron zamolio odlaganje posjete

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2018

BEOGRAD - Predsjednik Emanuel Makron zamolio je da, zbog situacije u Francuskoj i problema sa kojima se suočava na unutrašnjem planu, njegova posjeta Beogradu bude odložena na nekoliko nedjelja, potvrdio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.