Izvor: Blic, 08.Jan.2018, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron odao počast ubijenima u napadima na "Šarli ebdo"

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je odao počast žrtvama napada na redakciju časopisa "Šarli ebdo" i supermarket, u kojima je pre tri godine stradalo 17 osoba.

Uz gradonačelnicu Pariza En Idalgo i glavnog urednika i karikaturistu "Šarli ebdoa" Loren Surisoa, Makron je položio venac i odao počast žrtvama kroz minut ćutanja, prenosi AP.

U tom napadu na redakciju "Šarli ebdoa'' ubijeno je 11 ljudi, a nekoliko dana posle tog napada ubijeno je šest ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u supermarketu.

Za napad na redakciju časopisa su optužena braća Šerif i Saud Kuači, a njihov saučesnik, Amedi Kulibali, je optužen za napad na supermarket.

Svi napadači su ubijeni u okršajima sa policijom u danima nakon napada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.