Makron najavio donatorsku konferenciju za Liban

Izvor: Beta, 06.Avg.2020, 19:26

Makron najavio donatorsku konferenciju za Liban

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je danas da će se donatorska konferencija za Liban održati u narednih nekoliko dana da bi se prikupila pomoć za oporavak Bejruta od smrtonosne eksplozije koja ga je razorila.Tokom posete tom opustošenom gradu, Makron je rekao da će Francuska organizovati konferenciju sa evropskim, američkim, bliskoistočnim i drugim donatorima da bi se sakupio novac za hranu, lekove, popravku i izgradnju stanovae i sva ostala neophodna pomoć.On je obećao transparetnost kako bi se osiguralo da pomoć ide direktno stanovištvu i humanitarnim organizacijama.Stanovnici Libana okrivljuju svoje korumpirane lidere i loše upravljanje za eksploziju koja se dogodila u utorak u bejrutskoj luci. U eksploziji koja je potresla čitav glavni grad Libana i osetila se šak i na Kipru, poginulo je više od 130 ljudi, povredjeno ih je na hiljade, a desetine hiljada su bez krova nad glavom.Posle raspada Otomanskog carstva čiji je Liban bio deo, Francuska je izmedju dva svetska rata upravljala Libanom kao protektoratom i veze izmedju dve zemlje su i dalje bliske.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Makron: Potrebna međunarodna istraga o eksploziji u Bejrutu

Izvor: Blic, 06.Avg.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas u Bejrutu da on nema novih informacija o tome šta je uzrok smrtonosne eksplozije u luci u tom gradu osim onih koji su već objavljene.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.