Makron je u Notr Dam ušao još dok je goreo VIDEO

Izvor: B92, 16.Apr.2019, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron je u Notr Dam ušao još dok je goreo VIDEO

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron ušao je sinoć u katedralu Notr Dam, čije delove je progutao ogroman požar, koji je tek rano jutros stavljen pod kontrolu.

Podsetimo, simbol Pariza katedralu Notr Dam zahvatio je poćar u ponedelja oko sedam časova popodne, po lokalnom vremenu. Nakon više od 10 sati borme, vatrogasci su uspeli da vatrenu stoihiju stave pod kontrolu. Ali, vatra nije u potpunosti ugašena. Sačuvana je glavna konstrukcija katedrale, ali je krov potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništen i srušen.

Isto se dogodilo i čuvenom zvoniku katedrale. Pored Parižana i ceo svet je u šoku posmatrao kako se nestaje jedan od istorijskih simbola Franncuske, koji je preživeo ratove i druga razaranja.

Među prvima je u katedralu, dok je još gorela, ušao francuski predsednik Emanuel Makron sa svojom suprugom.

U tom trenutku varnice su padale svuda oko njih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.