Makron: Uskoro zakon o vanrednom stanju

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 18:46

Makron: Uskoro zakon o vanrednom stanju

Uskoro će biti usvojen republički zakon o vanrednim situacijama, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

"Uvešćemo zakon o vanrednom stanju kako bismo prekinuli sve rokove. Uspostavićemo proceduru za ubrzani oporavak", kazao je Makron, prenosi televizija BFMTV.

Makron će se danas sastati sa gradonačelnicima 241 francuska grada, koji su pogođeni nemirima protekle nedelje. Podsetimo, prethodno je francuska policija ubila 17-godišnjeg tinejdžera tokom saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrole u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve. U većini gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji i dalje traju.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, širom zemlje zapaljeno je oko 3.800 automobila, kao i zgrade policije i vlade. Dodaje se da je opljačkano oko 250 ekspozitura banaka, 200 prehrambenih prodavnica i oko deset tržnih centara.

Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri. Ukupno je privedeno više od 3.000 ljudi, od kojih su mnogi maloletnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.