Makedonija dobila novu vladu

Izvor: B92, 19.Jun.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija dobila novu vladu

Skoplje -- Poslanici u makedonskom parlamentu izabrali se novu Vladu Makedonije, na čelu s Nikolom Gruevskim ispred vladajuće VMRO-DMPMNE.

Jedini koalicioni partner VMRO-DMPMNE je albanska Demokratska unija za integraciju (DUI).

Za novu Vladu je glasalo 77 poslanika, dok je protiv bilo šest. Sednici makedonskog Sobranja, koje ima ukupno 125 poslaničkih mesta, nisu prisustvovali poslanici Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) koji su se posle vanrednih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora 27. aprila izjasnili da neće priznati rezultate.

Nova makedonska vlada će imati 25 članova, 15 ministarstava i još deset ministara bez portfelja.

Novi ministar odbrane je Zoran Jolevski, ministarka unutrašnjih poslova je Gordana Jankuloska, kao i u mandatu prethodne Vlade, novi ministar pravde je Adnan Jašari, ministar spoljnjih poslova je Nikola Poposki, ministar finansija Zoran Stavreski, ministar ekonomije je Bekim Neziri, dok je ministar poljoprivrede Mihail Cvetkov.

Na čelu ministarstva nauke i obrazovanja je Abdilaćim Ademi, na čelu ministarstva zdravlja je Nikola Todorov, novi ministar rada i socijalne politike je Dime Spasov, a ministar lokalne samouprave je Ljirim Šabani.

Ministarka kulture je Elizabeta Kančeska Milevska, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnoj vladi, ministar informisanja je Ivo Ivanovski, ministar za saobraćaj i veze je Mile Janakieski i ministar životne sredine je Nurhan Izairi.

Za ministre bez portfelja izabrani su Vladimir Peševski, Fatmir Besimi, Musa Džaferi, Furkan Ccako, Nedžet Mustafa, Vele Samak, Bil Pavleski, Džeri Naumof, Visar Fida i Goran Mickovski.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makedonija dobila novu Vladu

Izvor: RTS, 19.Jun.2014

Poslanici u makedonskom parlamentu Sobranje izabrali su novu Vladu Makedonije koju će predvoditi Nikola Gruevski ispred vladajuće VMRO-DMPMNE, čiji je jedini koalicioni partner albanska Demokratska unija za integraciju...Nova makedonska vlada će imati 25 članova, 15 ministarstava i još deset ministara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.