Majke jednostavno do potvrde o isplaćenoj naknadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke jednostavno do potvrde o isplaćenoj naknadi

Potvrde o isplaćenim naknadama primanja majke mogu dobiti u službi dečije zaštite opštine u kojoj imaju prebivalište, a ukoliko su iz Beograda u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, u Ulici 27. marta 43-45, navodi Ministarstvo za rad reagujući na, kako kaže, netačne informacije koje su se pojavile u javnosti.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Ministarstvo za rad, zapošljavane, boračka i socijalna pitanja navodi nema mesta panici kad je reč o potvrdama o isplaćenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naknadama, a koje su neophodne da bi se produžio dozvoljeni minus u banci, odobrio kredit, dobio vaučer za letovanje...

Ministarstvo podseća da je Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom propisana isplata mesečne naknade zarade, odnosno naknade plate bez poreza i doprinosa i da se ta isplata obavlja putem tekućih računa korisnika.

Ministarstvo, međutim, nema obavezu da dostavi obračunski listić korisniku naknade zarade, izuzev na zahtev korisnika, ali je obavezno da dostavi obračunski listić o godišnjim ostvarenim prihodima korisniku prava.

Službe dečije zaštite, inače, svakog dana na zahtev korisnika izdaju potvrde o isplaćenim naknadama zarade, a postupak izdavanje je krajnje jednostavan, jer je u sistemu za isplatu prava Ministarstvo za rad predviđen obrazac i samo je potrebno uneti ime korisnika i period da bi se dobili traženi podaci.

U saopštenju Ministarstvo podseća da država brine o građanima, te da ne treba verovati u netačne informacije, a ministar Zoran Đorđević poručuje da će resor koji vodi nastaviti borbu za bolje uslove žživota svih građana, "posebno majki, a u skladu sa instrukcijom predsednika Aleksandra Vučića, jer je briga o trudnicama, porodiljama, majkama i deci naš najveći prioritet".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.