Majka, otac i sin upali u vulkanski krater i poginuli

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka, otac i sin upali u vulkanski krater i poginuli

Napulj -- Tročlana porodica italijanskih turista - otac, majka i 11-godišnji dečak, poginuli su tokom obilaska vulkanskog polja u blizini italijanskog grada Napulja.

Najpre je dečak ušao u opasno, zabranjeno područje, odakle su roditelji bezuspešno pokušali da ga spasu, ali imk se tlo pod nogama odronilo i upali su u nestabilnu rupu duboku tri metra, kraj grotla vulkana, saopštila je policija.

Dečak se očigledno okliznuo i upao u rupu pošto je prošao s druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane ograde zabranjenog područja kod kratera Solfatara u gradu Pocuoliju, navela je policija.

Udes je preživeo samo njihov mlađi, sedmogodišnji sin koji se držao po strani.

Pretpostavlja se da se porodica ugušila od vrele pare i gasova, a na tom mestu ima i spektakularnih eksplozija vrelog blata koje privlače radoznalce.

Obilna kiša ovih dana možda je doprinele nesreći jer su se otvorile nove rupa na nestabilnoj površini vulkanskog polja.

Vulkanski krater Solfatara nalazi se na Flegrijskim poljima, odredištu ekskurzija italijanskih đaka i turista iz celog sveta.

Znakovi oko kratera na više jezika upozoravaju na opasnost od vreline i pare čija je temperatura 160 stepeni Celzijusa. Posetiocima se savetuje da se klone i "fumarola" - pukotina na tlu iz kojih izbijaju vulkanska para i gasovi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.