Majdanpek već tri dana bez struje

Izvor: Mondo, 04.Dec.2014, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpek već tri dana bez struje

U Majdanpeku ni danas nema struje, a nadležni očekuju da će se situacija normalizovati tokom dana. Ekipe su na terenu i pokušavaju da otklone kvar.

Foto: Beta, RTB Bor

Samo pola sata nakon što je stigla struja, sinoć oko 22.40 došlo je do novog kvara i Majdanpečani su ostali u mraku.

Vanredna situacija u Majdanpeku nije uvedena, ali je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je za RTS da je možda trebalo da se uvede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
On je dodao da su sve nadležne ekipe na terenu i pokušavaju da saniraju kvar.

Izvršni direktor Elektromreža Srbije (EMS) Ilija Cvijetić izjavio je da očekuje da će struja u Majdanpek doći u toku dana.

"Ne možemo da govorimo o vremenima, da ne stvaramo paniku i nervozu među radnicima i stanovništvom. Nadam se dobrim vestima u toku dana, a daj bože i pre podne", rekao je Cvijetić za RTS.

On je kazao da se cele noći radilo da se osposobe jos dva dalekovoda, kako bi se dobilo sigurno napajanje Majdanpeka strujom.

"Radimo sve što možemo, a i više nego što možemo. Velika je hladnoča. Angažovali smo još 50 ljudi", kazao je Cvijetić.

Majdanpek je pre tri dana ostao bez struje usled nevremena praćenog jakim vetrom i ledenom kišom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SUROVA NOĆ I LEDENO JUTRO Majdanpek se smrzava, elektromonteri se bore sa kvarom na 50 metara visine

Izvor: Blic, 04.Dec.2014

Majdanpek i dalje u mraku i bez grejanja. Sinoć su na pola sata sijale sijalice, da bi se kvar odmah vratio. Monteri su pokušali da reše preko noći, ali nepristupačni teren i surove noći otežavaju sanaciju kvara...gledam zgradu u kojoj sam odrasla, plačem. oni su odsečeni od sveta, a 200km od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.