Maja Gojković: Poslanici govore o čemu i kako hoće

Izvor: Danas, 05.Dec.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković: Poslanici govore o čemu i kako hoće

Beograd - Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, napustila je sednicu kojom je do tog trenutka predsedavala, nezadovoljna tokom rasprave i ponašanjem poslanika. Vođenje sednice prepustila je potpredsedniku parlamenta Igoru Bečiću, jer se, kako je rekla, ne slaže sa tim da "poslanici govore šta hoće". Prethodno je poslanik opozicije Borislav Stefanović (DS) polemisao o situaciji u Majdanpeku.

"Pošto ja vas ne razumem i vi ne razumete mene kao predsedavajućeg prepuštam >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vođenje sednice Igoru Bečiću. Ne slažem se sa ovakvom sednicom da poslanici razgovaraju o čemu hoće i kako hoće i i molim potpredsednika Bečića da on omogući poslanicima da razgovaraju o čemu hoće u vremenu koje im je preostalo", rekla je Gojkovićeva.

Na dnevnom redu sednice je inače bio Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu kod Svetske banke od oko 227,5 miliona evra, koji je namenjen za sanaciju od poplava.

Stefanović je reagovao na izlaganje Zorana Babića (SNS), koji je pokazao fotografije na kojima se vide polomljeni i zaleđeni dalekovodi u Majdenpeku. On je pokazujući fotografije objasnio da su u pitanju sibirski uslovi, da je dvanaest dalekovoda palo, a da DS iz tople skupštinske sale želi da se ti problemi reše u sekundu. On je obećao da će podeliti fotografije sa kojih se vidi šta su sve heroji Elektromontaža Srbije zajedno sa direktorom Nikolom Petrovićem uradili. Petrović je u Beograd stigao tek kada je i struja stigla u Majdanpek, rekao je Babić.

Na to je reagovao Stefanović napomenuvši da niko ne umanjuje napore ljudi iz Elektromontaže, ali da je Babić umesto fotografija u parlament trebalo da donese i uzorke "zlokobnog leda, koji je u stvari bio namenjen (Aleksandru) Vučiću, ali je pogodio (ministra energetike Aleksandra) Antića".

Gojkovićeva je nakon toga pokušala da da pauzu, pa odlučila da napusti salu. Polemika je nastavljena i posle izlaska Gojkovićeve iz sale, kada je Bečić zauzeo mesto predsedavajućeg, a Stefanović negodovao što mu Bečić nije dozvolio da postavi pitanja ocenivši da je "jedini korak dalje da izbace opoziciju iz skupštine".

Odlazak iz kluba DS

"Nemam namere da vratim poslanički mandat DS, jer po zakonu mandat ne pripada strankama već poslanicima. Rad u Skupštini Srbije u narednom periodu nastaviću kao samostalni poslanik i nemam namere da se priklanjam strankama vladajuće koalicije, kako DS to hoće da predstavi", kaže za Danas Milan Petrić, koji je pre dva dana odlučio da napusti poslanički klub DS. Petrić, koji je izabran za poslanika na listi DS i to kao predstavnik Udruženih sindikata "Sloga", kaže da on već izvesno vreme i nije član tog sindikata, tako da ga dogovor DS i Sloge ne obavezuje.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Predsednica Parlamenta nezadovoljna otišla sa sednice

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2014, 00:43

VOĐENjE skupštinske sednice, predsednica parlamenta Maja Gojković u petak je prepustila potpredsedniku Igoru Bečiću, uz objašnjenje da se "ne slaže sa tim da poslanici govore šta hoće". Parlamentarci su tokom rasprave o potvrđivanju sporazuma o zajmu kod Svetske banke od oko 227,5 miliona evra...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.