Magla smanjuje vidljivost na putevima

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla smanjuje vidljivost na putevima

Padavine su prestale pa se saobraćaj u Srbiji obavlja po uglavnom suvim kolovozima. Međutim, potreban je dodatni oprez zbog magle, naročito na planinskim prevojima.

Učesnike u saobraćaju u Srbiji danas očekuju bolje vremenske prilike za obavljanje saobraćaja za razliku od prethodnih dana, jer su padavine prestale, a saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se po suvim i mestimično vlažnim kolovozima.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, zbog magle, u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranim jutarnjim časovima, vidljivost je smanjena preko planinskih prevoja.

Vozačima se savetuje da obrate pažnju i na zaostale sitnije odrone na putevima trasiranim kroz klisure i useke, kao i da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, posebno na deonicama gde se izvode radovi.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 113 saobraćajnih nezgoda, 45 osoba je teže i lakše povređeno, a jedna osoba je poginula.

U Beogradu je zabeleženo 67 nezgoda u kojima je 26 lica povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.