Magla na putevima, vozite pažljivo

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla na putevima, vozite pažljivo

Magla, sumaglica i poledica otežavaju vožnju i ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, a na području Beograda i Vojvodine zbog magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, saopštio je AMSS.

U zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje vidljivost je između 200 i 500 metara.

Iz "Puteva Srbije" apeluju na vozače i podsećaju ih na upotrebu zimske opreme jer magla, mokri ili vlažni kolovozi i niže temperature mogu biti uzrok saobraćajnih nezgoda ili izletanja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << puta ukoliko brzina i vožnja nisu prilagođeni. Smanjena vidljivost zbog prisustva magle je na području Lazarevca (vidljivost je približno 80 metara), Aranđelovca, Batajnice (vidljivost 30 - 50 metara) i Obrenovca (vidljivost oko 100 metara).

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se na vozače apeluje da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu. Na auto-putevima nema snega i kolovozi su suvi.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.