Maestralan nastup 130 čačanskih balerina

Izvor: RTS, 17.Jun.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestralan nastup 130 čačanskih balerina

Učenice izdvojenih odeljenja baletske škole Lujo Davičo u Čačku i baletskog studija Fors pod vođstvom Ivane Dunjić, već po tradiciji obeležile su kraj školske godine velikim koncertom. Na sceni čačanskog Doma kulture izvele su nove koreografije nagrađene na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Odlomci iz čuvenih baleta i mjuzikla, zahtevne varijacije i podrške čačanska publika pozdravljala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je brunim aplauzom nakon svakog izvođenja. Na sceni je nastupilo sto trideset balerina mlađeg i starijeg uzrasta. Nekima je ovo bio i oproštajni koncert pred odlazak u srednje baletske škole ili na fakultet.
 
"Baletom sam se bavila trinaest godina i ja bih samo ovom prilikom da se zahvalim mojoj nastavnici Ivani Dunjić koja me nije podučavala samo baletu, već bez koje ne bih bila sada onakva osoba kakva jesam", kaže balerina Lana Radmilović.
Već 15-ak godina nastavnica baleta Ivana Dunjić sa velikom posvećenošću smišlja nastupe koji su i ove godine višestruko nagrađeni. Članice baletskog studija Fors prestavile su koreografije nagrađene na takmičenjima u Beču, Amsterdamu i Milanu.
"Ovaj period za učenice baletske škole i za baletski studio Fors je zaista bio veoma naporan, ambiciozan jer nakon svih takmičenja koje smo imali, imali smo zadatak da spremimo koncert. Nekoliko meseci se radilo na tome vredno i večeras čini mi se da je publika ponela zaista najlepše utiske sa ovog koncerta i iz ove sale. Mislim da je bilo snažno, mislim da je bilo i veoma emotivno", objašnjava Ivana Dunjić, nastavnica baleta.
Da čačanska publika voli balet dokazano je i ovog puta. Stojećim ovacijama je pozdravljen završetak koncerta, a naredni je zakazan za kraj godine.
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.