Maduro u opasnosti: Vojska mu radi o glavi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro u opasnosti: Vojska mu radi o glavi

Prebacivanje odgovornosti za atentat

Lider venecuelanske opozicije Hulio Borhes, koji živi u egzilu u Kolumbiji, a koga zvaničnici Venecuele optužuju da je oganizovao nedavni pokušaj atentata na predsednika Nikolasa Madura, izjavio je danas da najveću pretnju za Madura predstavljaju njegovi ljudi u uniformama koji su stajali iza njega.

Pročitajte i:

Borhes, koji je bio na čelu Narodne Skupštine, izjavio je da hapšenje dvojice visoko rangiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnih zvaničnika, nakon nedavnog pokušaja atentata dronovima, predstavlja još jedan signal da raste raskol unutar oružanih snaga države, prenosi AP.

- Današnji konflikt je unutar vlade i nije samo na političkom nivou, već što je važnije on je i između oružanih snaga - rekao je Borhes koji je pobegao u Kolumbiju sa porodicom, nakon neuspelih pregovora sa Vladom.

Venecuelanski zvaničnici do sada su uhapsili 14 osoba, dok se Borhes i ostali navodni organizatori sumnjiče da su organizovali atentat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.