Madona zgazila pravoslavni krst

Izvor: Kurir, 11.Okt.2012, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madona zgazila pravoslavni krst

Devet građana iz Sankt Peterburga traže od američke pop dive 10,6 miliona dolara jer smatraju da je ona podrškom homoseksualcima uvredila pravoslavlje

MOSKVA - Sud u Sankt Peterburgu razmatraće danas tužbu pravoslavnih aktivista protiv američke pevačice Madone zbog uvrede osećanja vernika.

Tužitelji, devet građana, traže od američke pop dive kompenzaciju od 333 miliona rubalja (10,6 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dolara), jer smatraju da je ona podrškom homoseksualcima uvredila njihova osećanja.

Uz tužbu je, kako tvrde, priložen video materijal na kome se navodno vidi kako Madona gazi pravoslavni krst i moli prisutne da podignu ruke sa ružičastim narukvicama u znak podrške seksualnim manjinama.

Organizatori koncerta pevačice, održanog 9.avgusta u Sankt Peterburgu, najavljuju uzvratnu tužbu za nezakonito korišćenje video snimaka.Advokat tužitelja Aleksandar Počujev kaže da je osnov za tužbu bilo kršenje gradskog zakona o zabrani propagande homoseksualizma i pedofilije među maloletnicima, usvojenog proletos.

Počujev je rekao za Itar-tas s da su razlozi za "moralnu patnju" tužitelja bili i "izrugivanje nad hrišćanskom simbolikom" i "nepristojni izrazi pevačice upućeni publici".

U materijalima suda slučaj se vodi pod oznakom "O nadokandi moralne štete" i ne pominju se članovi peterburškog zakona protiv propagande homoseksualizma.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Madona zgazila pravoslavni krst

Izvor: medio.rs, 11.Okt.2012

Devet građana iz Sankt Peterburga traže od američke pop dive 10,6 miliona dolara jer smatraju da je ona podrškom homoseksualcima uvredila pravoslavlje.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.