Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Preko 4.000 postupaka protiv izbeglica

Mađarska policija pokrenula je 4.255 postupka protiv izbeglica, od kojih je 83 u pograničnom delu sa Srbijom, što je za oko 2.000 manje nego nego dan ranije.

Te postupke mađarska policija pokrenula je juče.

Kako se navodi u saopštenju, 83 postupka pokrenuta su u pograničnom delu sa Srbijom, dok je 4.171 postupak pokrenut u pograničnom pojasu sa Hrvatskom.

Od početka godine do ponoći u Mađarskoj je registrovano ukupno 291.618 ilegalnih prelazaka granice.

Od zatvaranja granice i stupanja na snagu novog, oštrijeg Zakona o državnoj granici, pa do jutros, pokrenuta su ukupno 351 krivičnih postupaka zbog ilegalnog prelaza granice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mađarska: 83 ilegalna prelaska granice sa Srbijom

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2015

SUBOTICA - Mađarska policija pokrenula je 4.255 postupka protiv ilegalnih migranata, od kojih je 83 u pograničnom dijelu sa Srbijom, što je za oko 2.000 manje nego dan ranije...Te postupke mađarska policija pokrenula je juče...Kako se navodi u saopštenju, 83 postupka pokrenuta su u pograničnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.