MUP-u RS dvije nagrade za uspješne akcije

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP-u RS dvije nagrade za uspješne akcije

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je dva priznanja za međunarodne akcije "Kula" i "Maska", koje je dodijelio Centar za sprovođenje zakona jugoistične Evrope (Selek).

U tim akcijama uhapšeno je 31 lice, pretreseno oko 40 objekata, oduzeti više kilograma raznih droga, oružje i eksploziv, putnička i terenska vozila, te cigarete.

Priznanja su uručena Darku Ćulumu, zamjeniku direktora Policije RS, koji je zahvalio na dobijenoj nagradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te istakao kako MUP RS, kada je u pitanju regionalna saradnja, obično radi na akcijama kada je riječ o nedozvoljenoj proizvodnji i prometu droge, krijumčarenju oružja i eksploziva, te organizovanom i sajber kriminalitetu.

Priznanja je uručio Adnan Mahmutović, oficir za vezu BiH pri Selek centru.

"MUP RS je pokazao da posjeduje dovoljan nivo znanja, vještine i sposobnosti da može ravnopravno da se uključi u borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da bude jednako uspješan kao sve druge policijske agencije u regionu, ali i iz zemalja članica EU", kazao je Mahmutović.

Za dobijene nagrade zahvalio je i načelnik Uprave Kriminalističke policije u MUP-u Srpske Radomir Domuzin, koji je rekao da će nagrade biti podstrek za budući uspješniji i bolji rad službe protiv kriminaliteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.