MUP radi - izdavanje dokumenata i tokom praznika!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP radi - izdavanje dokumenata i tokom praznika!

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenata.

To će biti moguće na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici, dok će šalteri u zgradi SIV-a 3 u Ulici Omladinskih brigada primati zahteve za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak od 7.30 do 15.30 časova.

"Rešili smo da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, imajući u vidu da svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta", rekao je Rebić.

On je pohvalio službenike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno naporno i vredno rade kako bi građani u što kraćem roku dobili svoja dokumenta.

Dobra vest! Ako vam je istekao pasoš...

"Takođe, i veliki broj građana koji žive i rade van Republike Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata", istakao je direktor Rebić prilikom posete šalter sali u zgradi SIV 3.

Direktor policije je rekao da je od početka godine, na teritoriji Srbije, podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

"S obzirom da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša", objasnio je Rebić.

On je naglasio da je u pojedinim policijskim stanicama na teritoriji Srbije duplo, odnosno troduplo povećan broj zahteva.

Primera radi, u Policijskoj upravi za Grad Beograd, u martu prošle godine primljeno je 9.855 zahteva za izdavanje putnih isprava, dok je u martu ove godine taj broj iznosio oko 30.000 zahteva.

"U narednom periodu povećaćemo kapacitete i ljudstvo, a sve u cilju da poboljšamo usluge i prilagodimo se potrebama građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, omogućilo je građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala E-uprava 60 dana unapred", rekao je Rebić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zahtevi za izdavanje dokumenata u Beogradu i tokom praznika

Izvor: RTS, 25.Apr.2019

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici. Takođe, šalteri u zgradi SIV-a 3 će primati zahteve za izdavanje pasoša u petak, subotu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.