MUP neće da ukine obezbeđenje Brankici Stanković

Izvor: Mondo, 09.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP neće da ukine obezbeđenje Brankici Stanković

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP nastaviti da obezbeđuje novinarku B92 Brankicu Stanković zato što je ona bezbednosno ugrožena i postoje objektivni razlozi za pružanje takve vrste zaštite.

Foto: Mondo Goran Sivački

"Bez obzira na dosadašnje zahteve i različite intepretacije u javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nadležno da procenjuje da li je obezbeđenje potrebno i MUP će Brankicu Stanković, ali i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novinare i građane, koji su bezbednosno ugroženi na teritoriji Republike Srbije, nastaviti da obezbeđuje i štiti", rekao je ministar Stefanović, a prenosi MUP u saopštenju.

Televizija B92 saopštila je ranije danas da je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković odlučila da do daljnjeg odloži emitovanje emisije "Reporter".

"Za TV B92 najvažnija je bezbednost naših novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštitimo novinare redakcije Insajder", navodi se u saopštenju te televizije.

Sama Brankica Stanković, uputila je 6. marta zahtev MUP-u Srbije da joj, na ličnu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukine policijsko obezbeđenje.

Razlog za ovakav dopis je, između ostalog, i to što je poslednjih nekoliko dana, posle emitovanja emisije Reporter o malverzaciama u srpskom fudbalu, počela, kako piše B92, negativna kampanja pritiv Stankovićeve, u kojoj se postavlja pitanje zbog čega joj je dodeljeno obezbeđenje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.