MUP apeluje: Vozači, čuvajte živote

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP apeluje: Vozači, čuvajte živote

Beograd -- Tokom vikenda na području Beograda dogodile su se ukupno 64 saobraćajne nesreće u kojima je šest osoba poginulo, pet teško povređeno, dok je 20 lakše povređeno.

U najvećem broju slučajeva uzrok saobraćajnih nezgoda je bila neprilagođena brzina vožnje osobinama i stanju puta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, saopštava MUP Srbije.

U navedenom periodu, na području grada Beograda je zatečeno 287 vozača koji su upravljali vozilom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod dejstvom alkohola, dok je 49 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su vozilima upravljali u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Takođe, 260 vozača je upravljalo vozilima brzinom koja je za više od 21km/sat veća od dozvoljene.

Kažnjena je ukupno 371 osoba koja je bila u svojstvu vozača motocikla ili mopeda. U saobraćaju je zatečeno ukupno 126 neregistrovanih vozila i 145 vozača koji nisu stekli pravo na upravljanje vozilom.

Otkriveno je preko 300 prekršaja koji su učinili pešaci, odnosno vozači koji nisu poštovali obaveze prema pešacima.

Uprava saobraćajne policije PU za grad Beograd apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. I u narednom periodu vršiće se pojačana kontrola radi povećanja stepena bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U lančanom sudaru sinoć u Kragujevcu je poginula jedna žena dok su tri osobe povređene, u Novom Sadu je poginuo mladić na futoškom putu, u Kraljevu je tokom noći stradao motociklista.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

APEL POLICIJE: Vozači, smanjite gas!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2013

Na području Beograda tokom vikenda dogodile su se ukupno 64 saobraćajne nesreće u kojima je šest osoba poginulo. Uzrok nesreća u najvećem broju slučajeva je neprilagođena brzina

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.