MUP Srbije odgovorio Abazoviću: Uzdržite se

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 13:21

MUP Srbije odgovorio Abazoviću: "Uzdržite se"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je saopštenje povodom, kako je navedeno, napada potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na Srbiju.

"Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i loših informacija", piše u saopštenju MUP-a.

U saopštenju je navedeno sledeće.

"Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da:

1) Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

2) Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema.

3) Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

4) Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere."

Na kraju saopštenja MUP je pozvao "i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.