MUP: Snimaćemo i fotografisati učesnike javnih okupljanja

Izvor: B92, 03.Dec.2021, 17:19

MUP: Snimaćemo i fotografisati učesnike javnih okupljanja

U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Srbije policijski službenici MUP-a snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja koja će biti održana 4. decembra.

To je danas saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je broj za prijavu nasilja i blokadu saobraćaja koji mogu koristiti građani kojima je ograničena sloboda kretanja.

Na isti broj građani mogu da prijave i ako dožive neki vid nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usled blokade puteva.

Prijave se mogu izvršiti na broj 0800104103. Takođe, prijava nasilja se može izvršiti i preko mejla, slanjem poruke na adresu prijaviblokadu@mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP: Snimaćemo i fotografisati učesnike javnih okupljanja

Izvor: SandzakPress.net, 03.Dec.2021

BEOGRAD – U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja, koja će biti održana sutra, 4. decembra, na teritoriji Republike Srbije. To je danas saopštilo Ministarstvo unutrašnjih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.