MUP RS: Montiran snimak o mandatima

Izvor: B92, 18.Nov.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP RS: Montiran snimak o mandatima

Audio snimak na kojem se, navodno, govori o trgovini poslaničkim mandatima u Republici Srpskoj je montiran, saopštio je MUP RS.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnela je Specijalnom tužilaštvu RS Izveštaj protiv NN izvršioca ili više njih, zbog krivičnog dela "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje" više privatnih razgovora predsednice Vlade RS Željke Cvijanović.

MUP je saopštio da je 15. novembra na određenom broju elektronskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medija objavljen montiran, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsednice Vlade RS, snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i video snimanje, na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijerke i montirane sa drugim izjavama.

"Na taj način stvoren je prividan, stvarni razgovor između predsednice Vlade i NN lica - sagovornika", navedeno je u izveštaju.

Iz MUP-a objašnjavaju da je ovo krivično delo počinjeno tako što je u prethodnom vremenskom periodu u više navrata ili u kontinuitetu vršeno neovlačćeno tonsko snimanje,odnosno prisluškivanje razgovora premijerke RS.

MUP ističe i da se lica, koja su na nezakonit način došla u posed snimka i objavila ga, mogu smatrati saizvršiocima ovog krivičnog dela,objavili su banjalučki mediji.

Pre dva dana sarajevski portal "Klix.ba" objavio je da je došao u posed snimka u kojem, navodno, premijerka Srpske Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika.

Stopostotnu autentičnost snimka nije moguće utvrditi u ovom momentu, ali prema onome što se čuje, naveo je portal, radi se o glasu entitetske premijerke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP RS: Snimak o kupovini poslanika montiran

Izvor: Studio B, 18.Nov.2014

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnela je Specijalnom tužilaštvu RS Izveštaj protiv NN izvršioca ili više njih, zbog krivičnog dela "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje" više privatnih razgovora predsednice Vlade RS Željke..Radi se o audio snimku na kojem...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.