Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Pojačana kontrola korišćenja pojaseva

BEOGRAD -

Saobraćajna policija od danas će pojačano kontrolisati korišćenje sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna od 5.000 dinara za vozače, odnosno putnike na svim sedištima u motornim vozilima koji u saobraćaju na putu ne koriste sigurnosni pojas.

Akcija pojačane kontrole istovremeno se sprovodi u svim zemljama članicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske unije, u organizaciji TISPOL-a (organizacija čije su članice saobraćajne policije evropskih država).

Sigurnosni pojasevi su izuzetno važni elementi pasivne bezbednosti.

Sva istraživanja sprovedena u toj oblasti pokazuju da su vozači i putnici koji koriste sigurnosne pojaseve znatno manje izloženi riziku od stradanja u saobraćajnim nezgodama, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vežite pojas, kontrole su pojačane

Izvor: Mondo, 11.Mar.2013

Zbog veće bezbednosti vozača i putnika u Republici Srbiji, policijski službenici saobraćajne policije će od danas pojačano kontrolisati korišćenja sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima, saopšteno je iz MUP-a...Sigurnosni pojasevi su izuzetno važni elementi pasivne bezbednosti, čija je upotreba...

Nastavak na Mondo...

Pojačana kontrola korišćenja pojaseva

Izvor: Akter, 11.Mar.2013

Saobraćajna policija od danas će pojačano kontrolistati korišćenje sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.