MUP MK:Izgubili smo vrhunske pilote

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP MK:Izgubili smo vrhunske pilote

Skoplje -- Ministarka za unutrašnje poslove Gordana Jankulovska izjavila da su prilikom pada helikoptera poginula četvorica iskusnih pilota.

"Oni su bili istinski primer za to kako se voli svoja zemlja i kako se radi za dobrobit gradjana. Bili su vrh helikopterske jedinice i najbolje osoblje koje je MUP imao. Bili su iskusni i za sobom su imali bezbroj casova leta u različitim uslovima u različitim akcijama", rekla je Jankulovska na konferenciji za novinare.

Ministarka je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla da prema prvim informacijama o nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 sata u blizini Strumice za vreme trenažnog leta, kada helikopter udario u antenski stub Makedonske radiodifuzije visok 120 metara, preneo je makedonski portal 24vesti.

Na konferenciji za novinare u Skoplju Jankuloska je rekla da su se u helikopteru MI17/-V5, vlasništvu makedonskog MUP-a, u trenutku nesreće nalazili piloti Dragi Micev (45), Marjan Trajković (47), Tode Oreškov (44) i Iljo Lopatički (46), koji su poginuli na licu mesta.

"Odmah po nesreći pronadjene su crne kutije koje treba da daju odgovore šta se dešavalo u pilotskoj kabini pred nesreću i ko je upravljao helikopterom, zašto je došlo do kobnog udarca u antenski stub i da li je on bio adekvatno obeležen", kazala je Jankuloska.

Jankuloska je navela da je helikopter leteo na relaciji Skoplje- Kavadarci-Valandovo-Strumica-Berovo-Delčevo i nazad, da je redovno servisiran i da se piloti u toku leta, tokom koga je korišćena oprema za noćnu vizualizaciju, nisu žalili na probleme.

Reč je o helikopteru Mi17 vlasništvo Ministarstva za unutrašnje poslove koji je bio redovno servisiran i u kome je korišćena oprema za noćno osmatranje.

Sada se istražuje da li je antenski stub bio propisno obeležen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginula četiri pilota u padu helikoptera u Makedoniji

Izvor: Blic, 11.Jul.2014

Ministarka za unutrašnje poslove Gordana Jankulovska izjavila je danas da su prilikom pada helikoptera poginula četvorica iskusnih pilota koji su, kako je rekla, svojim znanjem, duhom i profesionalizmom ostavili dubok trag na rad ovog Ministarstva, preneo je makedonski portal 24vesti. ..- Oni su bili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.