MUP I AMSS DELE SAVETE: Biće PAKLENE gužve uoču praznika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:24

MUP I AMSS DELE SAVETE: Biće PAKLENE gužve uoču praznika

Pojačan saobraćaj i zastoj očekujemo širom zemlje.

Ova sreda je za većinu građana poslednji radni dan ove sedmice, što znači da možemo očekivati gužve na putevima.

Kao što se može pretpostaviti, u popodnevnim satima će na putevima biti "pakleno" jer se očekuju velike gužve. Pojačan saobraćaj i zastoji očekuju se širom zemlje, a naročito u Beogradu.

Na svim izlazima iz grada treba očekivati veći broj vozila, na auto-putu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svakako treba očekivati gužve veće nego inače.

Iz Auto-Moto Saveza Srbije očekuju ugužve i zbog toga na vreme daju savete građanima.

- Poslednji radni dan u ovoj nedelji i početak prazničnih dana koji se spaja sa vikendom mnogi će iskoristiti za putovanje, zato nas sa popodnevnim satima očekuje pojačan saobraćaj na izlazima iz gradova, na autoputevima, glavnim putnim pravcima, a potom i na putevima koji vode ka našim planinama, banjama i omiljenim mestima na kojima uobičajno provodimo neradne dane - navode u Auto-Moto Savezu Srbije.

- Vozače očekuju promenljivi, ali uglavnom dobri uslovi za vožnju međutim vožnja je uvek u satima pojačanog saobraćaja naporna, a tada se na mestima gde se vrše radovi na putu formiraju kraće kolone zbog kojih je prolazak sporiji što na dužim relacijama stvara nervozu kod vozača, zato za put isplanirajte više vremena, krenite ranije, ne žurite i budite strpljivi - poručuju iz AMSS-a.

Osim toga, građanima Srbije obratili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova i poručili da treba da očekuju pojačanu kontrolu saobraćaja, na šta posebno treba da obrate pažnju ukoliko kreću na put u narednim danima.

Tokom prazničnih dana, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovaće pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica.

- Zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana, tokom narednih dana na svim važnijim putnim pravcima, a pre svega ka turističkim centrima, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja- rekao je za Tanjug, major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.