MUP CG: Procesuirano više lica zbog incidenata

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP CG: Procesuirano više lica zbog incidenata

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je više lica procesuirano zbog incidenata na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Nikšića, na protestima povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
Policija u Podgorici je zbog događaja koji su se desili privela 13 lica u prostorije Centra bezbednosti Podgorica.
U saiopštenju se kaže da se preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovornosti pojedinaca, kao i cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici.
"Prilikom kamenovanja od strane građana povrede je zadobilo ukupno osam policijskih službenika, od čega je njih sedam zadobilo lakše telesne povrede dok je jedan službenik zadobio teže telesne povrede", dodaje se u saopštenju.
Crnogorska policija navodi da je "na području Danilovgrada u nedelju došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnice".
Napomnjje se da je policija u Nikšiću 27. decembra podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za prekršaje protiv dva lica zbog prekšaja Zakona o javnom redu i miru, odnosno isticanja zastave druge države bez odobrenja.
Istog dana je lišeni su slobode D.P. (29) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru S.Ć. (21) i u Nikšiću P.R. (53), navedeno je u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Privedeno više lica sa protesta u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2019

PODGORICA - Crnogorska Uprava policije saopštila je večeras da je privedeno više lica zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu tokom dvodnevnih protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.