MSP demantuje ubistvo bivšeg atašea u Libiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP demantuje ubistvo bivšeg atašea u Libiji

TRIPOLI -

Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković umro je u ambasadi Srbije u Tripoliju od posledica srčanog udara, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Kako navode u Ministarstvu, Radunković je umro u subotu, nedugo nakon što je došao u ambasadu gde se požalio da se ne oseća dobro.

Zaposleni u ambasadi pokušali su da mu pomognu i pozvali su hitnu pomoć, ali je lekarska ekipa kada je stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konstatovala smrt, koja je nastupila kao posledica infarkta.

Radunkovićevo telo prebačeno je na Institut za patologiju prema čijem izveštaju nije bilo znakova ni unutrašnjih ni spoljnih povreda, navode u Ministarstvu, demantujući navode pojedinih beogradskih medija da je Radunković ubijen.

Ministarstvo spoljnih poslova stupilo je u kontakt sa porodicom Radunkovića čije će telo sutra biti dopremljeno u Srbiju, o trošku Minisatrstva.

Prema saznanjima “Blica”,Radunković je ubijen je u subotu u Tripoliju, a njegovo telo trenutno je u zgradi Ambasade Srbije. Iako je “Blicu” u diplomatskim krugovima nezvanično rečeno da je Radunković umro od srčanog udara, obaveštajni podaci koji su prosleđeni srpskim vlastima ukazuju pre na mogućnost da je on ubijen.

Radunković je bio penzionisani pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore i radio je kao vojni izaslanik u Libiji od 2000. do 2005. godine. Prema informacijama “Blica”, srpske vlasti nisu bile zadovoljne kako je Radunković obavljao funkciju vojnog atašea, zbog čega je vojno predstavništvo zatvoreno 2005. godine, a ponovo otvoreno prošle godine.

Radunković je u međuvremenu penzionisan, ali je i dalje često putovao u Libiju, kao predstavnik privatne beogradske firme “Kofis”, koja je trgovala oružjem.

Sprske vlasti nekoliko puta su intervenisale zbog poslovanja ove firme, jer je ugrožavala rad državnog preduzeća “Jugoimport”, koje je zvanično poslovalo sa ovom afričkom zemljom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši vojni ataše umro od infarkta u Libiji

Izvor: Beta, 15.Sep.2011

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković umro je u ambasadi Srbije u Tripoliju od posledica srčanog udara, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije...Radunković je umro u subotu, nedugo nakon što je došao u...

Nastavak na Beta...

MIP: Bivšeg vojnog atašea izdalo srce

Izvor: S media, 15.Sep.2011

Žarko Radunković, bivši vojni ataše Srbije u Libiji, preminuo je u našoj Ambasadi u Tripoliju od posledica srčanog udara. U Ministarstvu inostranih poslova demantuju navode iz štampe da je Radunković ubijen. ..Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković umro je u Ambasadi Srbije u...

Nastavak na S media...

Kolege atašea Radunkovića: Ko fabrikuje ubistvo?

Izvor: Večernje novosti, 15.Sep.2011

Bivši vojni ataše Žarko Radunković umro u Libiji od posledica infarkta. Kolege: Tvrdnje da je likvidiran bacaju senku na našu zemlju i njegov rad. Porodica u šoku

Nastavak na Večernje novosti...

SRCE IZDALO ATAŠEA U LIBIJI!

Izvor: Kurir, 16.Sep.2011, 08:22

BEOGRAD - Nije ubistvo! Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković umro je u ambasadi Srbije u Tripoliju od posledica srčanog udara, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije...BEOGRAD - Nije ubistvo!..Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković umro je u ambasadi Srbije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.