MSP: Spasojević kršio finansijsko poslovanje ambasade u Ankari

Izvor: Press, 04.Nov.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP: Spasojević kršio finansijsko poslovanje ambasade u Ankari

"Spasojević želi po svaku cenu da na sebe skrene pažnju, pritome ne zazire od bilo čega. Verovatno je načuo da se u MSP vodi istraga povodom kršenja propisa finansijskog poslovanja dok je vodio Ambasadu u Ankari. Pretpostavljamo da je zato nervozan", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

MSP je napomenulo da redovno sprovodi takve istrage posle završetka službe svih ambasadora.

Ministarstvo je podsetilo da je Spasojević i pre nekoliko nedelja iznosio neistine o Mrkiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i ministarstvu, koje su, kako je naglasilo, "sve opovrgnute činjenicama".

Spasojević je u današnjem izdanju lista "Danas" kritikovao Mrkića, za kojeg je rekao da se ne pita za spoljnu politiku zemlje i da se ne meša u posao ministra, osim kada pristane da bude "egzekutor".

Bivši ambasador je optužio Mrkića da smenjuje šefove diplomatskih misija kako bi se dodvorio novim vlastima, s kojima ga, kako je naveo Spasojević, povezuje koaliciona prošlost.

"Veliki deo javnosti niste uspeli da ubedite u razloge ovih smena. Kako niko nije osporavao njihov profesionalni rad, kako nikakva senka nije padala na njihovo privatno ponašanje, postalo je jasno da ste prihvatili da budete Zoro, da im se svetite zato što su, svaki ponaosob, bolji od Vas", rekao je Spasojević.

"Do mene (su) odmah stigle informacije da spremate novi napad na Vašeg nevoljnog saradnika u vremenima kada sam bio ambasador u Turskoj...Čujem da se spremate da poentirate tako što ćete me optužiti argumentima koje biste rado upotrebili i ranije - da ste ih imali", naveo je Spasojević.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.