MIlanović: Srbija će morati da prizna Kosovo

Izvor: Beta, 01.Feb.2023, 16:17

MIlanović: Srbija će morati da prizna Kosovo

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Kosovo odavno prestalo da bude unutrašnja stvar Srbije koja će morati da ga prizna i ocenio da je Srbija dobrodošla na Zapad, ali da se neke stvari moraju promeniti."Situacija u Ukrajini je početak kraja srpsko-ruske romanse u kojoj će Srbija shvatiti da je prevarena ljubavnica, ili ljubavnik. Rusiji primer Kosova strši kao šiljak pred okom. Rusija će kad-tad morati priznati Kosovo zbog Krima, Srbija Rusiji smeta", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Zagrebu posle susreta sa slovenačkom predsednicom Natašom Pirc Musar.On je ocenio da će Srbija morati na neki način da prizna Kosovo, dok će kosovski političati morati da daju status Zajednici srpskih opština, na šta su pristali i potpisali. Milanović je dodao da ih ispunjavanje obaveza vodi dalje na Zapad."Da, Srbija je ostala bez Kosova, izgubila ga je u ratu. Uveravam strane državnike da priznaju Kosovo ako to nisu učinili", rekao je Milanović.On se na konferenciji za novinare osvrnuo svoju nedavnu izjavu da je "Kosovo oteto od Srbije" i oduševljene reakcije srpskih tabloida kojima je poručio"Bez oduševljenja, molim" citirajući naziv humorističke serije "Curb your enthusiasm" Larija Dejvida (Larryja David)."Mogao sam reći drugačije, da je Srbija ostala bez Kosova ...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović: Srbija će morati da prizna Kosovo

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2023

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Kosovo odavno prestalo da bude unutrašnja stvar Srbije koja će morati da ga prizna.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.