MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČUJE: Slušajte volju naroda, on hoće litije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 09:41

MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČUJE: Slušajte volju naroda, on hoće litije!

On tvrdi da je nastavljen progon crkve i da je nerazuman postupak vlasti da podnese krivičnu prijavu protiv sveštenika Slobodana Zekovića, zbog organizovanja litije održane nakon službe u Hramu Sv. Jovana Vladimira.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je nastavak litija, navodeći da nikada nije "sprečavao narod da radi božje delo".

- Ako narod hoće litije - neka ide u litije. A narod to hoće. Mene uporno, gde god dođem, to pitanje pitaju. Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im kažem - to je vaše. Ako narod hoće krsne hodove, koji traju 700 godina ovde, sigurno je da će se oni nastaviti - rekao je Amfilohije u nedelju nakon liturgije koju je služio u manastiru Stanjevići kod Budve, prenose crnogorski mediji.

- To je očigledno i to upravo pravoslavne crkve, Mitropolije crnogorske, crkve crnogorske. To je jedina partija na svetu na čelu koje su bezbožnici, ateisti, koji hoće da stvaraju crkvu. Takvoga nerazumlja nema u Evropi i svetu. I još sam ja mitropolit u toj zemlji - rekao je Amfilohije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Amfilohije: Nek ne muče moj narod, već neka to reše mojim likvidiranjem

Izvor: RTS, 08.Jun.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poziva crnogorske vlasti da "ne muče narod i sveštenstvo", već da to "reše njegovim likvidiranjem". Ja ih pozivam, pa neka urade to ako misle da time mogu da izleče ovaj narod od tog opakog virusa kojim smo zatrovani još od vremena one bezbožne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.