MIRKO TUŠ NAJBOGATIJI SLOVENAC

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRKO TUŠ NAJBOGATIJI SLOVENAC

LJUBLJANA - Mirko Tuš, vlasnik istoimenog trgovinskog lanca, koji ima prodavnicu i u Beogradu, i ove godine je najbogatiji Slovenac, sa bogatstvom procenjenim na 196,2 miliona evra, koje se polako smanjuje pod teretom dugova, pokazalo je istraživanje magazina Menadžer.

Tušov udeo u "Tuš holdingu" je ove godine za 42 odsto manje vredan nego lane.

Prva tri mesta na listi najbogatijih ljudi u Sloveniji ostala su nepromenjena. Drugi je Igor Lah, koji je stekao bogatstvo kupovinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prodajama firmi tokom prelaska Slovenije na tržišnu ekonomiju. I njegovo bogatstvo je u poslednjih godinu dana smanjeno za 31 odsto, na 166,5 miliona evra.

Treći na listi je Darko Horvat, koji kontroliše grupaciju za trgovinu akcijama "Aktiva holdings", sa sedištem u Holandiji. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 112,8 miliona evra u akcijama, nešto malo više nego lane.

Istraživanje je pokazalo da je kriza i u protekloj godini nastavila da uzima danak slovenačkim bogatašima. Ukupna vrednost imovine 100 najbogatijih Slovenaca pala je za 20 odsto - na 2,54 sa 3,24 milijarde evra u 2008.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirko Tuš najbogatiji Slovenac

Izvor: Capital.ba, 04.Nov.2010, 09:24

LJUBLJANA, Vlasnik slovenačkog trgovačkog lanca 'Tuš' Mirko Tuš i ove godine je najbogatiji Slovenac, sa imovinom procijenjenom na 196,2 miliona evra, pokazalo je istraživanje magazina 'Menadžer'. Tušov udio u 'Tuš Holdingu', navodi 'Menadžer', ove godine vrijedi za 42 odsto manje nego lani...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.